De economie trekt aan. Vol optimisme gaan ondernemers de toekomst tegemoet. In een wereld vol kansen en mogelijkheden om te groeien. Uitbreiding, innovaties, nieuwe medewerkers. Maar hoe gaan wij groeien?

Een fascinerend verhaal

Jaren geleden had de Hollandse tomaat een slechte naam bij onze oosterburen: ‘Wasserbomben’. De export liep dramatisch terug. Tuinders zaten opgesloten in hun manier van denken over hun business. Hun grootvaders en vaders en zij dus ook, kweekten nooit anders tomaten en dat ging toch altijd goed? Ze beseften niet hoe snel de wereld, de tijd en de markt veranderde. Ze vroegen hulp aan de Universiteit Wageningen.

Verbluffend advies

Daar kregen ze te horen dat ze zelf de plant decennia lang hadden verpest met maatregelen van buiten af. Tot hun verbazing kregen ze te horen dat ze ánders over de groei van tomaten moesten denken. Hoe konden zij, samen met de natuur, ervoor zorgen dat de plant zelf de energie opbrengt om beter te groeien? ‘Wageningen’ gaf adviezen, deed onderzoek. Maar de kwekers moesten het zelf gaan doen.

Geweldig resultaat

In plaats van met pesticiden te sproeien werden kleine wespen gekweekt die de luizen opaten. En zo werden vele andere, natuurlijke maatregelen getroffen met een verbluffend resultaat. Meer vruchtvlees, betere smaak. Of, zoals een van de tuinders het zei: een gelukkige plant!

Escape room

Toen wij als bedrijfsadviseurs een keer die kwekerij hadden bezocht, ontstond ineens het beeld dat het met veel ondernemers net zo gesteld is als met de tomatenkwekers. Men zit opgesloten in bekende denkpatronen en marketing strategieën. Maar markt en medewerkers veranderen. De problemen van vandaag kan men niet oplossen met de denkbeelden van gisteren. Met dat idee ontwikkelden wij de Business Escape Room.

Spannend avontuur

Net als in een echte escape room gaan ondernemers het avontuur aan om te ontsnappen. Door fris en creatief te ontdekken hoe de groei van hun bedrijf beter past in deze fascinerende tijd. Met de natuur van vraag en aanbod. Met eigen kracht van de medewerkers die er gelukkig van worden. Klaar voor de toekomst. Als adviseurs geven wij de hints, maar de sleutel om eruit te ontsnappen gaan ondernemers zelf vinden!

In onze Business Escape Room kunt u zelf het nieuwe geheim van groeien ontdekken. Ervaar zelf de Business Escape Room:

>>> Lees verder

Meld je aan voor een kennismaking
bekijk het programma voor bevrijding.