Kom ik nog toe aan ondernemen?

De heer Xanders* is directeur van Discover*. Tijdens de crisis vroeg Xanders zich af: Ik ben heel erg druk met allerlei dagelijkse beslommeringen: Jan wil vrij; Piet is al een tijd ziek; belangrijke leveringen zijn niet op tijd; de Klant krijgt bestellingen niet op tijd; de planning moet worden aangepast; financiële targets staan onder druk; enzovoorts. Onderneem ik nog wel?

Verrassende ontdekking

In zijn persoonlijke leven dacht Xanders na over waar het werkelijk om gaat. Hij ontdekt hoe natuurlijke groei** werkt en implementeert die principes in zijn bedrijf. Het duurt even voordat zijn medewerkers hem vertrouwen.

Zijn het mooie woorden? Of mag ik nu zelf mijn kwaliteiten efficiënt inzetten om te doen wat nodig is? Kunnen we doen waarvoor we aangenomen waren? DOEL gericht aan het werkt, steeds toestemming te vragen?

Natuurlijke Groei

Functioneren in een dwangbuis van procedures en directieve aansturing geeft veel onzekerheid. Veel kunde, enthousiasme en inzet gaat verloren.

Erkennen van deskundigheid en het stimuleren van eigen initiatief, geeft vertrouwen om zelf te doen wat nodig is. Dat geeft energie. Bij medewerkers en ook bij leidinggevenden. Positieve verandering geeft steeds meer groei.

De meeste problemen lossen medewerkers nu zelf op. Dat gaat veel simpeler en effectiever dan voorheen. Toen moesten de baas en hun bazen eraan te pas komen. Voorheen werden problemen vaak doorgeschoven. Nu lossen ze het direct op.

Rust en Ruimte

Xanders kan zich nu weer bezig houden met wat echt nodig is. Ondanks de crisis van de afgelopen jaren groeide het bedrijf tegen de stroom in.

Dat betekent niet dat er soms moeilijke beslissingen moeten worden genomen. Daar heeft hij nu ook de tijd en ruimte voor. Ook ontdekte hij de vele extra kwaliteiten van zijn nu uiterst gemotiveerde medewerkers.

Wat is er met jullie gebeurd?

Regelmatig krijgt Xanders nu de vraag van klanten en toeleveranciers, hier in Nederland, maar ook in hun inmiddels opgezette fabriek in Oost Europa, hem vragen: Wat is er met jullie bedrijf gebeurt? We proeven een heel andere sfeer dan we gewend zijn. Ze vragen wat we nodig hebben en lossen barrières meestal gelijk op. Wat is jullie geheim? Dat willen wij ook!

 

Wist jij dat ….. ?

Je met de aanpak van de Business Escape Room© echte ruimte krijgt voor groei? Steeds meer vrijwel vanzelf gaat? Je rust krijgt in je hoofd? Weer bezig kunt met de echt belangrijke thema’s?

Kom je ook?

Tijdens de Business Escape Room© verklappen we het geheim van Xanders en hoe Discover zo is gegroeid. Kijk voor het programma van de Business Escape Room©  empowerZ Doe mee en meld je aan.

 

 

 

 

*) Xanders is directeur van Discover > Hij wil met zijn bedrijf nu niet in de publiciteit komen. Het verhaal van het (enigszins getemperde) succes is echt. De namen zijn fictief. 

**) GroeiKracht ontstaat door Basisvoorwaarden en 8 Kernkwaliteiten