Collectief Vermogen

Het collectieve organische vermogen van organisaties is tot veel meer in staat dan we vaak voor mogelijk houden. Bij de geboorte krijgt ieder heel erg veel bijzondere kwaliteiten mee. Helaas blijven die vaak levenslang verborgen.

Wat is jouw doel?

Elon Musk, kijkt niet wat mogelijk is met de middelen die hij beschikbaar heeft. Hij stelt doelen zonder te kijken of het kan. Hij stuurt niet op middelen, maar wil het doel bereiken. Zijn doel is helder. Dat is zijn droom. Die is niet alleen voor hemzelf aantrekkelijk. Ook anderen laat hij dromen.

Nastreven van doelen / dromen werkt aanstekelijk en is aantrekkelijk. Daar wil je bij horen. Meewerken naan een Inspirerende Visie geeft ook anderen de mogelijkheid om HUN dromen realiseren. Dat bereik je alleen als je alles wat beschikbaar is ontdekt en laat groeien.

Doe je wat je deed?

Dat bereik je niet door je medewerkers te vertellen wat ze vandaag moeten doen. Inspanningsverplichting leidt niet tot meer van jezelf vragen dan wat je gisteren en eergisteren ook al deed. Doe je wat je deed en je bereik je wat je bereikte. Zeker niet meer.

Blijft jouw doel beperkt tot meer omzet en een iets hogere winst? Je blijft dan in de waan van de dag. Je blijft veel te druk met het ene probleem na het andere. Je komt niet toe aan waar het werkelijk om gaat.

Waar ga je echt voor?

Stel je echter voor jouw organisatie een doel, waar jij echt voor wilt gaan, wat jouw leven zinvol maakt, dan ontstaat er veel meer! Medewerkers ervaren de uitdaging waarvoor jij samen met hen staat. Je kunt niet meer blijven doen wat je gisteren deed. Je zult het anders moeten gaan doen.

Groei door Aandacht

empowerZ.nl gelooft in: “Groei door Aandacht“.

empowerZ.nl wil: “Ondernemingen helpen te groeien naar een zelflerende organisatie, zo dat ieder zichzelf optimaal kan ontplooien en bijdragen aan organisatie doelen”.

Wil jij dat ook?

Dan we samen elkaars doelen bereiken. Dan gaat jouw organisatie vanwege die stuwkracht als een raket. Maak een afspraak.

 

Stuwkracht als een Raket – Met dank aan SpaceX en Elon Musk.

 

Posted in emZ